VALG!!! ( Election)

September 7, 2013

A short introduction in english, just so you know what I am writing about. This post is mainly for my Norwegian friends:):

Monday is election day, one of the most important days there is. I have always been political conscious, starting with a political career when I was 15:) I left the active political arena by the time I was 18, but I have continued to care, be aware and vote. I believe that if you do not vote, you loose your right to complain. And complain is what most people do:)

I have my own business and I think that when you work hard for your money you have earned it. I vote blue. I am not as blue as Roy Steffensen, but blue. That is why I said yes when he asked if he could come to my poolhall together with the local tv station and play a little. And also, all pool on tv is good for the sport:) You find the 3 minute program here: http://www.nrk.no/rogaland/pa-vippen_-roy-steffensen-1.11182191

———————————

Valgdagen er en av de viktigste dagene vi har. Denne dagen har vi mulighet til å påvirke politikken i den retning vi ønsker og etter min mening har du frasagt deg retten til å sutre hvis du velger å holde deg hjemme.

Jeg var politisk aktiv allerede som 15 åring, men gikk ut av politikken før jeg ble 18. På den tiden hadde jeg lært mye, blant annet at jeg ikke likte hvordan systemet virket. Jeg følte meg fratatt muligheten til å ytre egne meninger, partiet kom først. De av dere som kjenner meg vet at det ikke er noe for meg, jeg har vanskelig for å tie stille når jeg mener noe:)  Jeg er allikevel svært politisk bevist og har alltid hatt en sterk mening om hva jeg skal stemme og hvorfor. Jeg har siden jeg var 15 gått fra AUF, til Venstre til Høyre. Ikke tilfeldig, men fordi jeg har endret meg ettersom jeg har blitt eldre. Og så har Norge endret seg.

Jeg er vel egentlig det en kaller en typisk høyrevelger. Jeg er utdannet økonom,  har min egen bedrift og mener at når en jobber hardt for pengene så har en fortjent dem. Jeg stemmer blått. Jeg er ikke fullt så blå som Roy Steffensen, men jeg er blå. Derfor sa jeg selvfølgelig ja når Roy ringte og spurte om jeg kunne åpne biljarden slik at han kunne ta med seg NRK Rogaland og spille litt. De skulle lage et lite program om ham som politiker på vippen til å komme på stortinget. For de som ikke har fått det med seg stiller Roy for Fremskrittspartiet.

Jeg har fremdeles ikke sett programmet, jeg liker ikke å se meg selv på tv. Jeg vet imidlertid at det vises litt biljard og så har de tatt med deg jeg sier om Roy som person. Jeg mener det jeg sier. Jeg stoler helt på at Roy kommer til å gjøre en strålende jobb på stortinget.

Og så liker jeg jo at biljard kommer på tv, all publisitet er god publisitet.

For de som har lyst til å se innslaget så finner dere det her: http://www.nrk.no/rogaland/pa-vippen_-roy-steffensen-1.11182191

Ha et godt valg!!!

Ine

Advertisement

2 Responses to “VALG!!! ( Election)”

 1. Hejsan! Vad tycker du om att Fremskrittspartiet hamnade i regeringen? Jag tycker det är sjukt oroande eftersom deras representanter uttrycker rasism: http://helapingsten.wordpress.com/2013/10/21/normaliseringen-av-rasismen-i-norge/

  • Ine Helvik said

   Hei Micael.

   I utgangspunktet synes jeg det er bra at FRP nå er i regjering. Når en ser bort fra det som kan synes som ekstreme uttrykk har de en god politikk og jeg tror at Høyre, Venstre og Kristelig Folkeprati vil være med å balansere Norges politikk på en god måte. Å sammenligne FRP med Sverigedemokratene mener jeg er helt feil, FRP har en helhetlig politikk utover innvandring.

   Når det er sagt så er ren rasisme alltid helt uakseptabelt, men jeg kan love deg at det er varme diskusjoner i Norge (som i Sverige) over mengden innvandrere som kommer. Ikke minst er det stor diskusjon omkring alle de menneskene som en ikke kjenner identiteten på. Det vil det nok alltid være.

   Jeg velger å se litt større på ting, ikke bare på en representants uttalelser på tv. Jeg sier ikke at det riktig å ytre meninger som er mot det ekstreme, men jeg tror det trengs av og til for å få opp debattene. Vi er blitt så redde for å si ting som kan tolkes som rasisme at vi ikke sier noe lenger. Jeg sier altså ikke at det er riktig, men av og til må vi provoseres for å få de gode debattene. Jeg ser forøvrig ikke på Skavlan og har derfor heller ikke sett den aktuelle uttalelsen.

   Jeg er selv en Høyre velger og ser frem til en regjering som forhåpentlig vis forandrer Norge. Jeg synes også at alle fundamentalister er skumle. Også alt som går over i ekstremiteter, uansett om det er til høyre eller venstre, er skummelt. Uten ekstremistene hadde verden vært en bedre plass å leve.

   Ha en fin dag Micael og takk for at du leser bloggen min. Håper jeg kan interessere deg med flere ting enn bare politikk:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: